Wandeltocht Kasteellaan.

De Kasteellaan is een straat die zijn naam ontleent aan het oude kasteel Keenenburg. Dit middeleeuwse kasteel werd gebouwd in het begin van de 15e eeuw en diende als residentie voor de adellijke familie Van der Dussen. Het kasteel was oorspronkelijk omringd door slotgrachten en had een imposante hoofdburcht met meerdere torens.

Helaas raakte het kasteel in de Tachtigjarige Oorlog beschadigd en werd het onbewoonbaar gemaakt. Nadat de Spanjaarden waren vertrokken, werd het kasteel hersteld en uitgebreid met een stenen toegangspoort in de 17e eeuw. Deze toegangspoort is nog steeds te bewonderen en geeft een indrukwekkend beeld van de grandeur van het kasteel.

In de loop van de tijd verloor het kasteel echter zijn oorspronkelijke functie en werd het uiteindelijk in 1798 gesloopt. De stenen toegangspoort bleef echter behouden en werd later verplaatst naar Wassenaar, waar hij nog steeds te bezichtigen is.

Ondanks de sloop van het kasteel zijn er nog steeds verwijzingen naar het rijke verleden te vinden rond de Kasteellaan. De straten rond de Kasteellaan zijn vernoemd naar voormalige bewoners van het kasteel, wat nog steeds herinnert aan de geschiedenis van deze plek. Daarnaast biedt het Tramstation Museum een dubbele tentoonstelling over kasteel Keenenburg, waar bezoekers meer kunnen leren over het kasteel en zijn geschiedenis.