De oorsprong van het lentefeest


In februari 1982 bestond Handbalvereniging DIOS 10 jaar. Omdat in die maand de temperatuur het niet toeliet om dit uitgebreid te vieren, werden de festiviteiten verplaatst naar de Pinksteren.
De leden organiseerden op het toenmalige sportterrein aan de Woudseweg een week lang allerlei activiteiten voor groot en klein.

Deze week werd zo goed ontvangen dat het Bestuur van DIOS besloot dit een jaarlijks terugkerend evenement te maken.

Zo was het Lentefeest geboren. Bezoekers en deelnemers kwamen al snel niet alleen uit de handbalgelederen maar uit het hele dorp waarbij alle leeftijdscategorieën waren vertegenwoordigd.
B & W Gemeente Schipluiden (nu Gemeente Midden Delfland) was zo enthousiast over de insteek van dit feest, dat zij de handbalvereniging verzocht het Lentefeest centraal in het dorp te vieren. Vanaf dat moment werd het Koningin Julianaplein in Den Hoorn de thuisbasis van dit feest.

De basis-organisatie ligt na al die jaren nog steeds bij de handbal, maar is in de loop der jaren ondersteund door allerlei andere verenigingen uit het dorp. De vrijwilligers van het Lentefeest komen uit Den Hoorn en omstreken. Zonder hen is er geen Lentefeest.

De start van de feestweek is op woensdag voor Pinksteren en gaat door tot en met 2e Pinksterdag. Met ongeveer 20 activiteiten in 6 dagen is er voor iedereen wat te doen. Na ruim 40 jaar kunnen we zeggen: Het DIOS Lentefeest is echt een dorpsfeest!

Na ruim 40 jaar kunnen we zeggen –
het DIOS Lentefeest is echt een dorpsfeest!Alex Gielesen, Voorzitter DIOS Lentefeest