De oorsprong van het lentefeest


In februari 1982 vierde Handbalvereniging DIOS haar 10-jarig bestaan. Omdat de temperatuur het in die maand niet toestond om dit uitgebreid te vieren, werden de feestelijkheden verplaatst naar Pinksteren. Leden van de vereniging organiseerden op het toenmalige sportterrein aan de Woudseweg een week vol activiteiten voor jong en oud. Dit beviel zo goed, dat het bestuur van DIOS besloot dit jaarlijks terugkerend evenement te maken, en zo ontstond het Lentefeest.

Bezoekers en deelnemers kwamen al snel niet alleen uit de handbalgelederen, maar uit het hele dorp, waarbij alle leeftijdscategorieën waren vertegenwoordigd. B & W Gemeente Schipluiden (nu Gemeente Midden Delfland) was zo enthousiast over de aanpak van dit feest, dat ze de handbalvereniging verzochten om het Lentefeest centraal in het dorp te vieren. Vanaf dat moment werd het Koningin Julianaplein in Den Hoorn de thuisbasis van dit feest.

De basis van de organisatie van het Lentefeest ligt nog steeds bij de handbalvereniging DIOS, maar wordt in de loop der jaren ondersteund door verschillende verenigingen uit het dorp. Het Lentefeest zou niet mogelijk zijn zonder de inzet van de vrijwilligers uit Den Hoorn en de omgeving.

De feestweek begint op woensdag voor Pinksteren en duurt tot en met de tweede dag van Pinksteren. Met ongeveer 20 activiteiten in 6 dagen is er voor iedereen wat te beleven.

Het DIOS Lentefeest is na meer dan 40 jaar uitgegroeid tot een echt dorpsfeest!Alex Gielesen, Voorzitter DIOS Lentefeest